Het team van Buitengewoon Sterk bestaat uit gediplomeerde en zeer ervaren instructeurs, pedagogisch begeleiders en een ontwikkelingspsycholoog. Ieder van ons heeft vele drempels genomen en nog te nemen. We delen een passie voor natuur, (buiten)sport en het werken met jongeren en jongvolwassenen.

Stijn van Dijk

Ik ben al ruim 10 jaar social worker en werk vanaf vrijwel het begin veel in de natuur met voornamelijk jongeren/jongvolwassenen met een gedragsstoornis en/of psychosociale problematiek. Sinds juni 2015 officieel hike & survival instructeur  Sindsdien doe ik ongeveer 20 uur in de week 1-op-1 begeleiding in de natuur zelf en bereidt ik jongeren voor op intensieve behandeltrajecten zoals o.a. YesWeCan. Ik ben ervan overtuigd dat de natuur als therapie erg heilzaam is voor vele personen, vooral in de huidige (gehaaste) maatschappij. Ik maak veel gebruik van metaforen en pak hier in het dagelijks leven ook in door samen met de persoon in kwestie. Ook word er tijdens wandelingen in de natuur geëvalueerd en de diepte in gegaan over bepaalde levensthema’s.

Egon Bloem

Begin 2010 werkte ik bij Enkeltje Zelfstandig (Opvang dakloze jongeren, Leger des Heils) Ik realiseerde me dat ik jongeren alleen echt kan helpen als ik doe wat ik leuk vind, ze kan inspireren en ze vertel vanuit mijn eigen ervaring. Ik besloot mezelf in natuur te verdiepen. Nadat ik mijn Survival instructeursopleiding afgerond had heb ik een aantal seizoenen voor diverse buitensportbedrijven in de Ardennen gewerkt. Daarna heb ik Boskinderen.nl opgezet. Dit is een Survival School speciaal voor kinderen. Nu wil ik ook weer de stap naar het werken met jongeren maken. Jongeren willen uitdaging, nieuwe dingen doen, onderzoeken en het liefst alles zelf ontdekken. Er is in mijn ogen geen betere plek om dit te doen dan in de natuur. Daarom ga ik graag met jongeren en kinderen de natuur in om te leren leven met de elementen die op hun beurt weer een prachtige brug naar het dagelijkse leven zijn.

Michael van der Haar (1974); ontwikkelingspsycholoog, psycholoog NIP.

Toen ik jong was deed ik niets anders dan sporten, spelen en kattenkwaad uithalen. Toen ik moest kiezen voor een studie deed ik dat nog steeds. Ondertussen sportte ik op hoog niveau en twijfelde tussen ‘iets met sport’ of een studie psychologie. De keuze maakte ik op het moment dat iemand in mijn omgeving kampte met een zware depressie. Het werd psychologie. Sporten, spelen en kattenkwaad uithalen, deed ik er naast, of tegelijkertijd, er bij.
Ik heb veel ervaring opgedaan in het begeleiden van kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten in het speciaal onderwijs en de jeugd VGZ en GGZ. Sinds een aantal jaar werk ik  als zelfstandige in de jeugdzorg en het middelbaar beroepsonderwijs. De belangrijkste drijfveer voor mijn vak is altijd geweest het nastreven van persoonlijke en gezamenlijke ontwikkeling. Je ontwikkelt je met en door elkaar. In gelijkwaardigheid.
Sport en met name buitensport zie ik als een ultiem middel om jezelf weer op de rails te krijgen, grenzen te herkennen en deze in vrijheid, met steun van anderen, te respecteren en/of te verleggen. Daarnaast ben ik gek van muziek en heb een hekel aan regen. Ik ben een trotse vader en woonachtig in Utrecht.

Voor meer informatie of een persoonlijke afspraak

Wij zijn uniek en vullen onze praktijk naar eigen ervaring en inzicht in. We sluiten daarbij aan bij de traditie van de Adventure Therapy, die zich sinds eind jaren `60 van de vorige eeuw heeft ontwikkeld tot een zelfstandige vorm van psychotherapie. Jezelf ontdekken, leren kennen en veranderen in een relatief onbekende en uitdagende omgeving.

 

Sluit Menu